Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić priznao da je mason, sada govori kako ne pogoduje kolegama iz lože

Objavljeno: 19/02/20 10:23

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je jutros za N1 televiziju kako misli da nije naštetio ugledu odvjetništva objavom da je i on član masonske lože te da je svoj posao radio prije, za vrijeme toga te dan danas isključivo po zakonu. Tvrdi i da nije bilo nikakvog pogodovanja zbog činjenice da je član masonske lože.

-U ovom trenutku još ne razmišljam ni o čemu, nego samo da ovaj predmet u mjeru u kojoj ja mogu utjecati na to završi zakonito, a bit će sve javno ako dođe do suda – rekao je na pitanje razmišlja li o ostavci. Potvrdio je da je razgovarao s ministrom Bošnjakovićem, ali nije htio reći o čemu.

Komentirajući slučaj s Nikicom Gabrićem rekao je da je on tijekom istrage kontaktirao njega i općinskog državnog odvjentika i tražio da se neke stvari odrade drukčije. Kaže i da ne zna što je na snimkama o kojima je govorio Gabrić, ali da se ničega ne boji.

Na pitanje zašto je postao mason, rekao je da ga je pitao prijatelj.

-U jednu ruku, s obzirom da je geslo da samo ugledni ljudi mogu postati članovi masonske lože, moram priznati da mi je u tom trenutku to s jedne strane imponiralo da je netko prepoznao moju stručnost, moj rad i profesionalno zalaganje i da na taj način mogu doprinijeti radu udruge koja se zalaže za boljitak u društvu, u zajednici, počevši od obitelji, okruženja u kojem živite, od Republike Hrvatske, odnosno domovine – rekao je Jelenić.

Na pitanje oko toga bi li se zbog svega mogla propitivati vjerodostojnost njegova rada, kaže da mu to nije palo na pamet jer se radi o ‘ o zakonito osnovanoj udruzi koja se bavi dozvoljenim i zakonitim radom u Repulici Hrvatskoj’.

Please follow and like us: