Iz Italije se vratili učenici, moraju se javljati epidemiologu

Pedesetak učenika srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vratili su se u Hrvatsku s trodnevnog izleta u Italiji tijekom kojeg su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju. U Hrvatsku je ušao i autobus s 40-ak učenika iz Splita, a koji su isto bili u Italiji.

-Gotovo su pet sati bili na graničnom prijelazu. Zatekli smo ih na večeri u jednom restoranu u Permanima. Nitko nije bio raspoložen za izjave, samo je predstavnik agencije izašao i rekao da je primjetio da dok su oni čekali da su drugi autobusi iz Italije i osobna vozila nesmetano prolazila. Zašto su upravo učenici iz Omiša bili toliko dugo zadržani pitao se, govori naša reporterka Danijela Minić, koja se javila s graničnog prijelaza Rupa.

Inače, preko ovoga graničnog prijelaza u nedjelju navečer vratilo se i 40ak učenika i nastavnika iz 5. splitske gimnazije. Oni uče talijanski jezik i bili su na izletu u Italiji.

-Također su bili zadržani i s njima su obavili razgovor epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i sanitarne inspektorice. Uzele su izjavu, a djeca su rekla da se osjećaju dobro. Oni su stavljeni pod zdravstveni nadzor, a to znači da se idućih 14 dana u Splitu moraju javljati dežurnom epidemiologu. Medijima će se u ponedjeljak obratiti njihova ravnateljica, rekla je naša reporterka.

Please follow and like us: