Krstičević: Odgađamo nabavu borbenih zrakoplova

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević najavio je u četvrtak da će Ministarstvo obrane do daljnjega odgoditi proces nabave višenamjenskih borbenih zrakoplova, čime će se solidarizirati i štedjeti u vrijeme krize zbog koronavirusa. Odluka je potvrđena i na sjednici Vlade.

Krstičević je objansio novinarima da će se o nabavi zrakoplova razgovarati nakon što prođe pandemija, kada gospodarska situacija bude bolja.

-I naši partneri koji prikupljaju ponude tražili su da se odgodi, mi ćemo odgoditi, cilj je da se dobiju kvalitetne ponude, istaknuo je.

Napomenuo je kako u njegovu resoru ima puno prostora za uštede, rade se analize, a Hrvatska vojska vodit će računa o solidarnosti, situaciji i svojoj spremnosti.

Krstičević je najavio da će međunarodni aeromiting, koji se trebao održati na Dan državnosti, 30. svibnja, biti odgođen za iduću godinu.

-Sigurnost i zdravlje svakog hrvatskog vojnika prvi je prioritet, uvijek ćemo pokazati solidarnost, ali jasno je da moramo voditi računa i o spremnosti vojske, istaknuo je.

Please follow and like us: