Plenković Hrvatskoj osigurao 22 milijarde eura iz Europske unije

Nakon dugog, iscrpljujućeg Europskog vijeća postignut je dogovor o novom višegodišnjem financijskom okviru i o novome instrumentu iduće generacije. Svi skupa, kao šefovi Vlada, možemo iskazati zadovoljstvo da je došlo do ovoga kompromisa. Pokazali smo upravo ono što sam govorio preksinoć, da moramo pokazati političku zrelost, uputiti prave poruke našim sugrađanima, svim državama članicama, ulagačima, financijskim tržištima, pa i cijelom svijetu. U konačnici, od Unije se očekuje da bude primjer i lider, rekao je premijer Andrej Plenković u Bruxellesu nakon maratonskih pregovora čelnika Europske unije.

Postignuti kompromis smatra vrlo dobrim jer su svi nešto dobili, a najviše sredstava će ići za proces gospodarskog oporavka državama članicama.

Što se tiče Hrvatske, Plenković kaže da možemo biti izrazito zadovoljni, kada se sva sredstva zbroje, Hrvatska će dobiti više od 22 mlrd. €.

-Ovo je postignuće, bez presedana, više od duplo u prvih 7 godina članstva. Mislim da ćemo na ovaj način imati pravu, sjajnu, čvrstu polugu za provođenje reformi, za realizaciju projekata, za ulaganja i ono što je najvažnije, za brzi gospodarski oporavak, rekao je.

Dodao je da na ovaj način se pokazuje važnost članstva u EU-u.

Please follow and like us: