Plenković: I SDP i Škoro će biti poraženi na izborima

HDZ će pobijediti na izborima kad god oni bili, rekao je danas premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Plenković je također rekao da uvreda koju je predsjednik SDP-a Bernardić uputio predsjedniku Sabora Jandrokoviću ne priliči njemu ni kao čovjeku ni kao političaru, ustvrdio je da je odlazak predsjednika Milanovića iz Okučana za vrijeme intoniranja himne bio kukavičluk, a podsjetio je da je Vlada Ivice Račana legalizirala grb jedne od udruga HOS-a sa spornim nazivom.

Plenković je uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a, odgovarajući na pitanja novinara o okupljanju desnih opcija uz Miroslava Škoru, rekao da je ono što se zbiva zadnjih dana isti scenarij kao u prvom krugu predsjedničkih izbora.

-Samo, ovaj put su se namjerili i SDP, a i gospodin Škoro na malo ozbiljnijeg, spremnijeg protivnika, tako da će biti poraženi i jedni i drugi, poručio je Plenković.

Na pitanje o mogućnosti suradnje s onima s kojima Škoro ide na izbore Plenković je rekao da idu na pobjedu te da će nakon izbora pronaći partnere, formirati većinu i imati još jedan mandat.

omentirajući izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koji je nakon incidenta na obilježavanju Bljeska u Okučanima Plenkovića optužio za kukavičluk, Plenković je rekao da kukavičluk zapravo bio Milanovićev odlazak s obilježavanja.

-Kada šef države, predsjednik Republike ode iz Okučana (…), i to učini za vrijeme intoniranja hrvatske himne, onda ja smatram da je upravo to kukavičluk, rekao je Plenković.

Rekao je da je vlada Ivice Račana imala većinu da donosi zakone kakve je htjela, ali je tadašnje Ministarstvo pravosuđa legaliziralo grb jedne od udruga HOS-a sa spornim nazivom. I Milanović je kao premijer, dodao je, imao većinu da je mogao zabraniti što je htio, a u razgovoru s braniteljima 2016. je rekao da mu se fućka za ZDS.

-Takva nekonzistentnost i nekakvo kvazi moraliziranje (…) mene nimalo ne čudi, rekao je Plenković. Milanovićevu izjavu o HOS-ovoj ploči nazvao je sramotnom. Plenković je također istaknuo kako su HDZ, njegova Vlada i on sam osudili zločinački karakter ustaškog režima i sve zločine u Jasenovcu.

Podsjetio je da je na mimohodu 2015. godine za 20. obljetnicu Oluje u Zagrebu bila i zastava HOS-a.

-Nisam primijetio da se tad dignuo iz lože, rekao je Plenković.

Please follow and like us: