Pupovac najavio da će SDSS imati mjesto potpredsjednika Vlade RH

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac rekao je kako će ova stranka imati ministarsko, a vrlo je moguće i potpredsjedničko mjesto, u novoj hrvatskoj vladi koju će predvoditi HDZ.

Pupovac je rekao da se razgovori nastavljaju, ali da on sigurno neće biti ministar, te naveo da će predstavnik Srba kao ministar u toj vladi zastupati interese i svih drugih manjina, kao što je dogovoreno na zajedničkom sastanku manjinskih zastupnika u Saboru Hrvatske.

On je dodao da se SDSS nije dvoumio o podršci mandataru Andreju Plenkoviću, te da SDSS sada ima određen broj državnih tajnika, pomoćnika ministara i drugih pozicija i da se pregovara o tome da se ta mjesta zadrže, ali se razgovara i o još nekim mjestima.

Pupovac je rekao da je stvar volje HDZ-a da sa manjinama i dijelom liberalnih političkih stranaka pravi vladu.

“Naš izbor su one stranke koje su spremne da poštuju temeljne demokratske vrijednosti ustavne države i poretka u Hrvatskoj, u što spada poštovanje prava manjina, dostignuti stupanj tih prava, stečena prava i zaustavljanje širenja netolerancije prema manjinama. Posebno mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i njihovim predstavnicima. I to je donja granica. Kada toga nema, ne surađujemo”, izjavio je Pupovac za “Politiku”.

Please follow and like us: