U Zagrebu zaražena beba stara 10 dana

Prema izvješću Stožera civilne zaštite Grada Zagreba u posljednjih 24 sata u Zagrebu ima jedna novooboljela osoba od koronavirusa. HRT doznaje da se radi o bebi staroj 10 dana.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslav Jeleč kazao je da je tijekom posljednja četiri dana u Zagrebu zabilježen trend opadanja zaraženih koronavirusom.

Naglasio je da je kroz Domove zdravlja i dalje povećana aktivnost te da je 139 pacijenata došlo u COVID ambulantu. Istaknuo je da je samoizolacija određena za 16, a testirano je 420 osoba. Jeleč je rekao da sustav funkcionira prilagođeno epidemiološkim uvjetima.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar rekao je da u Zagrebu ukupno ima 624 osobe koje su u samoizolaciji.

Šostar je kazao da je zaražena beba koja je stara 10 dana u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

-To je prva beba koja je u Hrvatskoj zabilježena COVID pozitivna i to je bila prva trudnica koja je bila COVID pozitivna, te je porođena na “Svetom Duhu”. Dijete je po našim informacijama klinički dobro, poručio je Šostar.

Naglasio je da se građani ne smiju opustiti, te da očekuje u idućim danima porast broja zaraženih jer se stanovnici Zagreba vraćaju s okupljanja.

Apelirao je na građane da se drže mjera, paze na okupljanjima te da drže socijalnu distancu i da nose maske.

Please follow and like us: