Učenik 4. razreda OŠ Marjan u Splitu pozitivan na korona virus

Četvrtaš iz osnovne škole Marjan je pozitivan na korona virus. Osim njega, u obitelji je potvrđen Covid -19 još jednom djetetu koji ne ide u školu te ocu. Svi su asimptomatski bolesnici. Potvrdila nam je to dr. Diana Nonković, prva epidemiologinja splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, piše 24sata.

  • Provest ćemo testiranje djece iz razreda danas te nakon 14 dana. Za to vrijeme će biti u izolaciji – rekla je dr. Nonković.

Kazala je i da će raditi šire testiranje kontakata kao i na Braču, iako se ne radi o epidemiološkoj situaciji, nego o pojedinačnom slučaju.

Podsjetimo, jučer smo izvijestili da je Zdenka Barović, ravnateljica osnovne škole Marjan u Splitu, potvrdila je da je djed jednog od učenika četvrtog razreda pozitivan na korona virus.

Kad je to doznala, odmah je javila svim roditeljima i rekla im da odluče hoće li djecu poslati u školu ili ne. Nijedan roditelj nije poslao svoje dijete na nastavu.

U Splitu se inače čekaju rezultati još testiranja, kontakti pozitivnih iz prethodnih dana, neovisno o ovom slučaju i izgledno je da bi moglo biti još oboljelih.

Please follow and like us: