8.7 C
Mostar
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

AUDIO: “Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera” Dubravke Vukoja

U Posušju, 30. lipnja (srijeda) 2021. godine u 19 sati, u Kino dvorani, održat će se promocija knjige Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera, autorice Dubravke Vukoja.

Knjigu će predstavljati književnica Miljenka Koštro, Željko Vukoja i sama autorica. Gošća predstavljanja je književnica Anita Martinac, a u glazbenom dijelu nastupit će Jelena Čamber i Dječji zbor Cvrčak.

Nakladnik ove knjige je Uuga Žene u Domovinskom ratu Bjelovarsko-bilogorske županije. Osvrt na ovu vrijednu knjigu pisali su TOMO MEDVED, ministar hrvatskih branitelja, DAMIR BAJS, tadašnji župan, DARIO HREBAK, tadašnji načelnik Bjelovara i književnik JOSIP PETRLIĆ PJER.

Dubravka Vukoja, novinarka je HRT-a, braniteljica i ratna izvjestiteljica. Njezina prva knjiga, poetski prvijenac krasi naslov RAT, VJERA I NADA. Autorica je zbirke domoljubne poezije pod nazivom “Domoljubni zapisi iz braniteljskog pera” i predsjednica je Udruge “Žene u Domovinskom ratu” Bjelovarsko-bilogorske županije, u čijoj nakladi je krajem 2019. izašla spomenuta knjiga. Riječ je o zbirci koja sadrži stotinu pjesama od 31 autora, uglavnom žena, uz nekolicinu muških autora. Autori zastupljeni u ovoj hvale vrijednoj knjizi su: Dubravka Vukoja, Miljenka Koštro, Josip Petrlić Pjer, Anita Martinac, Marija Dubravac, Marija Suk, Hrvoje Horvat, Ivanka Plažanin, Sabina Mihalić Protulipac, Ante Nadomir Tadić Šutra, Verica Marunček, Zoran Smešnjak, Anton Kikaš, Boja Kaurin, Deny, Dubravka Stefanovski, Vera Jurčević, Jure Šimić, Katica Gašljević Tomić, Ivan Trogrlić, Ljiljana Tolj, Đurđa Purić, Goran Brebrić, Jozefina Lada, Slavica Rukavina, Slavko Zlomislić, Đuro Božičević, Slavica Čižmar, Slavica Vučko, Tereza Rodić, a neke pjesme su od nepoznatih autora. Vukoja je urednica i autorica ove knjige uz glavnog i odgovornog urednika, književnika Josipa Petrlića Pjera, te također urednika Željka Vukoje. Inicijatorica je književnoga skupa koji se pod istoimenim nazivom kao i knjiga održao u Bjelovaru 2016. godine u povodu Dana grada i Dana bjelovarskih branitelja. Stihovi utkani u knjigu donose domoljubne zapise uglavnom žena braniteljica, ali ne isključivo. Za naslovnicu je zaslužna Olga Melnik.

Dubravka Vukoja gostovala je u programu radija Herceg Bosne.

Povezani članci

Ostanite povezani

11,589FansLike
376FollowersFollow
13,100SubscribersSubscribe
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
39 %
1kmh
0 %
Ned
11 °
Pon
10 °
Uto
8 °
Sri
9 °
Čet
5 °

NAJNOVIJE VIJESTI