8.9 C
Mostar
Utorak, 31 siječnja, 2023

Međunarodna konferencija o religijskom hodočašću i turizmu sljedeće godine u Međugorju i Mostaru

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Četrnaesta po redu “Međunarodna konferencija o religijskom hodočašću i turizmu” bit će održana u Mostaru i Međugorju u od 21. do 24. lipnja sljedeće godine.

Riječ je o jednoj od najznačajnijih konferencija posvećenih religijskom turizmu i hodočašću u svijetu, koju organizira Institute for Religious Tourism and Pilgrimage (IRTP), a koja će okupiti neke od najznačajnijih istraživača i znanstvenika koji proučavaju i bave se ovim područjem iz cijeloga svijeta, priopćeno je sa Sveučilišta Hercegovina.

Glavni uvodni predavači na konferenciji su Silvia Aulet iz Španjolske, Yasin Bilim iz Turske i Nedžad Grabus iz BiH. Očekuje se više od stotinu znanstvenika i istraživača koji će svojim prilozima u znanstvenom svjetlu izložiti rezultate istraživanja fenomena religijskog turizma i hodočašća, koji je prisutan u gotovo svim značajnim religijama svijeta.

Sveučilište Hercegovina prepoznato je kao snažan partner u globalnim mrežama istraživača i institucija koje promiču inovativan pristup pitanjima religijskog turizma i hodočašća.

U 2021. godini održan je znanstveni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Izazovi hodočašća i religijskog turizma u post-pandemijskom svijetu”, koji je privukao značajnu pažnju svjetskih istraživača, nakon čega je odlučeno da domaćin sljedeće, 14. po redu, međunarodne konferencije, bude upravo Sveučilište Hercegovina, s tim da će se dio konferencije od 21. do 24. lipnja 2023. godine održati u Međugorju, a dio u Mostaru.

IRTP od 2013. godine izdaje Međunarodni časopis o religijskom turizmu i hodočašću sa svim dostupnim tekstovima, a na platformi časopisa objavljeno je više od 100 radova.

Suorganizatori ove konferencije su Politehnički Institut Viana do Castelo iz Portugala, Dublin Institute of Technology iz Irske, Leeds Beckett University iz Ujedinjenog Kraljevstva i Sveučilište Hercegovina.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
777FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
raštrkani oblaci
8.9 ° C
8.9 °
8.9 °
34 %
5.7kmh
40 %
Uto
9 °
Sri
9 °
Čet
10 °
Pet
11 °
Sub
11 °

NAJNOVIJE VIJESTI