3.9 C
Mostar
Subota, 28 siječnja, 2023

Treperava svjetlost – 120 Napretkovih pjesnika u Mostaru

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” Glavna podružnica Mostar organizira predstavljanje zbornika pod nazivom “Treperava svjetlost – 120 Napretkovih pjesnika” priređivača Ante Zirduma.

Predstavljanje će se održati u utorak, 24. siječnja, u Maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 19 sati.

O zborniku će govoriti priređivač Anto Zirdum, Ivan Vrljić, tajnik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar i književnica Anita Martinac.

U želji da baci svjetlost na duhovnu dimenziju svog djelovanja na književnom polju, HKD Napredak je odlučio prirediti ovu prigodnu panoramu poezije u kojoj su izabrane pjesme 120 pjesnika sa po jednom pjesmom objavljenom u glasilima HKD Napredak – primarno u godišnjacima, a potom i drugim publikacijama, odnosno u knjigama poezije u nakladi HKD Napredak.

Radi o književnicima koji su članovi Društva, stipendisti i simpatizeri u proteklih 120 godina od utemeljenja ili pak piscima koji su sudjelovali u nekoj od aktivnosti vezanoj za književni život i razne Napretkove projekte, priopćio je HKD Napredak.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
779FollowersFollow
19,400SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
3.9 ° C
3.9 °
3.9 °
65 %
1kmh
75 %
Sub
4 °
Ned
7 °
Pon
8 °
Uto
7 °
Sri
9 °

NAJNOVIJE VIJESTI