28.9 C
Mostar
Utorak, 9 kolovoza, 2022

U Sarajevu upriličen klavirski recital Napretkovog stipendiste Ivana Perkovića

U Domu Oružanih snaga u Sarajevu večeras je upriličen koncert- klavirski recital Ivana Perkovića, jednog od bivših stipendista Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak.

Recital pijaniste Perkovića organiziran je u godini u kojoj HKD Napredak slavi svoj veliki jubilej, 120. godina od utemeljenja Društva, odnosno godini u kojoj Društvo bogatim kulturnim sadržajem i manifestacijama slavi vrijedan i predan rad, slijedeći svoju humanu misiju.

Na programu su bila djela D. Scarlattija, W.A. Mozarta, C. Debussyja, F.Liszta, S. Prokofieva i O. Messiaena.

Perković je rođen u svibnju 1995. godine u Sarajevu gdje je završio Osnovnu glazbenu školu „Mladen Pozajić“ u klasi prof. Dženane Hadžisadiković i to kao učenik generacije na odsjeku klavir. Svoje školovanje nastavio je u Srednjoj glazbenoj školi na odsjeku za klavir u klasi prof. Angeline Bojović-Pap, te maturira u klasi prof. Senke Hasanagić. Diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi van. prof. mr. Nihada Kreče.

Dobitnik je priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu i proglašen najboljim studentom I. ciklusa studija Muzičke akademije u Sarajevu, te je trećerangirani student Univerziteta u Sarajevu s prosjekom ocjena 9,96 po završetku I. ciklusa studija. Tijekom školovanja bio je stipendista Sarajevske županije kao talentirani učenik za postignute izvanredne rezultate, stipendista Republike Hrvatske, stipendista općine Novo Sarajevo i stipendista HKD „Napredak“. Od Federalnog ministarstva za obrazovanje i znanost nagrađen je kao najbolji student Muzičke akademije u akademskoj 2016./2017.godini.

U tijeku školovanja osvojio je osam prvih nagrada na federalnim i međunarodnim natjecanjima u disciplinama klavir solo, klavir četveroručno i kamerna glazba. Tijekom školovanja svirao je na mnogim koncertima od kojeg se izdvaja koncert otvaranja Sarajevske zime sa Sarajevskom filharmonijom 2017. godine.

Usavršavao se na seminarima i masterclassima kod eminentnih profesora i pedagoga: Boris Kraljević, Jokut Mihailovič, Vladimir Bočkarjov, Aleksandar Serdar, Ida Gamulin,Đuro Tikvica, Rita Kinka, Ruben Dalibaltayan, Massimo Gon, Stijn De Cock, Philippe Devaux.

spot_img

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
614FollowersFollow
16,800SubscribersSubscribe
spot_img
spot_img

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
28.9 ° C
28.9 °
28.9 °
42 %
5.7kmh
20 %
Uto
26 °
Sri
30 °
Čet
32 °
Pet
30 °
Sub
26 °

NAJNOVIJE VIJESTI