5.7 C
Mostar
Nedjelja, 24 listopada, 2021

AUDIO: Vikend zdrave djece

    Pravilna prehrana preduvjet je zdravlja djeteta. Za razliku od odraslih, djeca rastu i intenzivno se razvijaju tjelesno, intelektualno i psihički stoga uz osnovne potrebe za energijom, prehranom se mora osigurati i dovoljno za rast i razvoj. Loša prehrana, količinom ili kvalitetom može imati negativne posljedice na ispunjenje genetskog potencijala za rast, mentalni razvoj te kašnjenje u pubertetskom razvoju.
   Naime, dugoročni efekti pravilne prehrane djece primijećeni su u prevenciji najčešćih kroničnih bolesti suvremenog svijeta – debljine, povišenog tlaka, bolesti srca i krvnih žila, šećerne bolesti, osteoporoze.
   Drugi veliki problem s kojim se danas suočavaju kako roditelji ,tako i djeca jest sve veća ovisnost djece o ekranima. Rezultati su pokazali da je jedan sat dnevno ispred zaslona telefona, dovoljan da bi se djetetu moglo pogoršati psihičko zdravlje. Konkretno, ove promjene se očituju padom znatiželje, samokontrole i emocionalne stabilnosti. Osim toga, ova djeca imaju više problema u komunikaciji s prijateljima.

    Stoga, Udruga Elpida iz Mostara organizira “Vikend zdrave djece uz Meggle” koji će se održati 2. i 3. listopada 2021.godine u Relax centru na Buni.

Naša gošća bila je Adrijana Zorić, predsjednica Udruge. Pripremila Mirjana Šimunović.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,746FansLike
300FollowersFollow
10,800SubscribersSubscribe
spot_img

VRIJEME

Mostar
vedro
5.7 ° C
5.9 °
3.4 °
70 %
2.2kmh
0 %
Pon
20 °
Uto
18 °
Sri
18 °
Čet
17 °
Pet
7 °

NAJNOVIJE VIJESTI