15.4 C
Mostar
Srijeda, 12 svibnja, 2021

Na Petrićevcu u Banja Luci euharistijsko slavlje ‘Tjedna solidarnosti 2021.’, prijenos mise na RTV HB

U samostanskoj i župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u naselju Petrićevac u Banja Luci na Treću korizmenu nedjelju, 7. ožujka 2021. s početkom u 10,00 sati, slavit će se središnje euharistijsko slavlje početka Akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“.

Ovo euharistijsko slavlje vrhunac je Tjedna solidarnosti koju Crkva u Republici Hrvatskoj, kroz akciju koju je povjerila Hrvatskom Caritasu, od 2007. god. organizira i provodi u suradnji s Caritasom Bosne i Hercegovine. Cilj ove akcije je duhovno povezivanje, te pomoć najpotrebnijima i najugroženijima kroz strukturalnu i projektnu pomoć Caritasu u Bosni i Hercegovini: Caritas Bosne i Hercegovine, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i Caritas biskupije Banja Luka.

Na euharistijsko slavlje na Petrićevcu očekuje se dolazak delegacije Hrvatskog Caritasa, predsjednika varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša i ravnatelja mons. Fabijana Svaline, ali prisutna pandemija i odluke nadležnih društvenih i medicinskih ustanova učinit svoje prema situaciji u obje zemlje. Predsjednik Caritasa biskupije Banja Luka banjolučki biskup mons. Franjo Komarica i ravnatelj mons. Miljenko Aničić, uz iskreni poziv raduju se svakom dolasku, a posebno očekivanih suslavitelja: ravnatelja Caritasa BiH mons. Tome Knežević, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirka Šimić, ravnatelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan don Željka Majić, uz domaćeg župnika i drugih pristiglih svećenika.

Euharistijsko slavlje na Petrićevcu okupit će i djelatnike svih Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Svoj doprinos, posebno u ovom teškom vremenu prisutne pandemije, dat će izravnim prijenosom i drugim pripremljenim animacijskim prilozima RTV Herceg-Bosne, a koje će preuzeti i druge zainteresirane televizijske kuće u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Prijenos ćete moći pratiti i na našoj web i facebook stranici , kao i na youtube kanalu

Povezani članci

Ostanite povezani

7,726FansLike
221FollowersFollow
8,300SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
raštrkani oblaci
15.4 ° C
15.6 °
13.6 °
67 %
0.9kmh
40 %
Čet
15 °
Pet
17 °
Sub
16 °
Ned
16 °
Pon
17 °

NAJNOVIJE VIJESTI