Obredi Velikog tjedna i Križni put iz Vatikana u izravnom prijenosu na RTV HercegBosne

U trenucima kada brojni kršćani ne mogu sudjelovati na misama i obredima Velikog tjedna, vrijedna ekipa Radiotelevizije HercegBosne pripremila je poseban program. Svakodnevne mise koje izravno prenosimo u našem programu od 17 sati idu iz Katedrale Marije Majke Crkve u Mostaru. Misa na Veliki četvrtak je u 17 sati dok je prijenos obreda Velikog petka na rasporedu od 16:30 sati.

U petak u našem programu pratite izravni prijenos Križnoga puta iz Vatikana koji počinje u 21 sat, a kojeg realiziramo sa prijateljima Laudato televizije. Zbog izvanredne situacije koja je nastala uslijed pandemije Covida-19, umjesto u Koloseju, zajedno s papom Franjom omiljenoj pobožnosti Križnog puta nazočit ćemo u trijemu bazilike sv. Petra. Na zamolbu Svetog oca, čiji je sedmogodišnji pontifikat u znaku milosrđa, kulture susreta i dijaloga, brige za marginalizirane, odbačene, slabe i potrebite, meditacije su ove godine napisali uznici u zatvoru u Padovi.

Prijenos obreda Velike subote na rasporedu je od 17 sati.

Na Uskrs 12. travnja misa će biti u prijenosu od 11 sati iz mostarske Katedrale koju će predvodit biskup Ratko Perić. Nakon mise, od 12 sati pogledajte prijenos Urbi et orbi.

Please follow and like us: