15.8 C
Mostar
Ponedjeljak, 26 listopada, 2020

U Drinovcima središnje euharistijsko slavlje ‘Tjedna solidarnosti 2020.’, prijenos mise na RTV Herceg Bosna

U župnoj crkvi sv. Mihovila u Drinovcima u Mostarsko-Duvanjskoj biskupija, na Treću nedjelju korizme, 15. ožujka 2020. s početkom u 10 sati, slavit će se središnje euharistijsko slavlje korizmene akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“. Ovo euharistijsko slavlje vrhunac je Tjedna solidarnosti koju Crkva u Republici Hrvatskoj, kroz akciju koju je povjerila Hrvatskom Caritasu, već 14. godinu zaredom organizira i provodi u suradnji s Caritasom Bosne i Hercegovine. Cilj ove akcije je duhovno povezivanje Hrvata, te pomoći najpotrebnijima i najugroženijima kroz projekte svih Caritasa u Bosni i Hercegovini: Caritas Bosne i Hercegovine, Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i Caritasa biskupije Banja Luka.

Tijekom ovogodišnje akcije, od 9. do 15. ožujka, u svima župnim zajednicama diljem Republike Hrvatske, pod ovogodišnjim geslom „Da ne ohladi ljubav mnogih“ (usp. Mt 24,12), zajedno će se moliti i na razne načine darivati za pomoć najpotrebnijima u Bosni i Hercegovini kroz projekte Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Euharistijskom slavlju predsjedat će biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić, a propovijed će uputiti novoizabrani predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Božo Radoš. U koncelebraciji će biti: ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan don Željko Majić, ravnatelj Caritasa biskupije Banja Luka mons. Miljenko Aničić, župnik župe Drinovci fra Josip Mioč s drugim pristiglim svećenicima.

Misno slavlje u Drinovcima okupit će i djelatnike svih Caritasa u Bosni i Hercegovini. Očekuje se dolazak lijepog broja vjernika župe Drinovci i ovog dijela Hercegovine. Svoj doprinos kao i u svim dosadašnjim akcijama dat će svojim izravnim prijenosom i drugim pripremljenim animacijskim prilozima Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Prikupljena milostinja i drugi pristigli darovi tijekom Treće korizmene nedjelje u svim župnim zajednicama u Republici Hrvatskoj namijenjeni su kao potpora Crkvi i ljudima u Bosni i Hercegovini preko projekata Caritasa u BiH: hospicij za stare, nemoćne i umiruće, rehabilitacija djece s posebnim potrebama, kućna njega starih i nemoćnih, pučke kuhinje, katolički vrtići, rehabilitacija osoba s posebnim potrebama, ali i strukturama i ustanovama Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini koje te projekte omogućuju i provode.

I nad/biskupi Biskupske konferencije BiH, na svome 65. redovitom zasjedanju u Sarajevu od 4. do 5. studenog 2015. god., odlučili su da ova nedjelja bude Nedjelja solidarnosti u Bosni i Hercegovini uz prikupljanje kolekte solidarnosti za siromašne župne zajednice u Bosni i Hercegovini. I na ovaj način se pokazuje i ostvaruje konkretno karitativno zajedništvo Crkve u Hrvata kako u tuzemstvu tako i u inozemstvu.

Misno slavlje prenosit će RTV Herceg Bosne, a naš signal ćemo ustupiti i Laudato TV-u, Radiju Mir Međugorje, Hrvatskom katoličkom radiju i Radio Marija BiH.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
4,970SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
15.8 ° C
16 °
15.6 °
77 %
1.5kmh
75 %
Pon
14 °
Uto
19 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
17 °

NAJNOVIJE VIJESTI

Čerkez potvrdio: Od danas obvezne maske i na otvorenom u Federaciji BiH

-Zbog velikog rasta broja zaraženih od koronavirusa morali smo donijeti nove mjere, kazao je danas Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva.