20.5 C
Mostar
Srijeda, 28 listopada, 2020

VIDEO: Ajdinović: Moguća kaznena prijava protiv jedne osobe koja se nije pridržavala naredbe za izolaciju

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUIP) Anis Ajdinović je danas nakon sjednice Federalnog stožera civilne zaštite kazao novinarima da su sinoć donijeli naredbu koja se tiče situacije u kojoj su inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove, a i inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove RS-a, obvezni izreći mjere izolacije za sve građane, bilo sa prebivalištem u Federaciji ili u RS-u, a da ulaze u BiH bez obzira na to da li preko graničnih prijelaza pod kontrolom Federacije BiH ili RS-a.

Po njegovim riječima, u ovom trenutku i federalni inspektori i inspektori u RS-u izriču mjere izolacije prema svim građanima BiH i to je bila jedna od prvih naredbi koja je donesena, s obzirom na ozbiljnost svih ovih stvari vezano za praćenje mjera izolacije.

Ajdinović napominje da je i do ove mjere situacija bila pod kontolom, zato što je svaki građanin koji je ulazio u BiH imao obvezu, bez obzira na prebivalište, da ispuni sanitarni upitnik.

Kaže da je to sada “dodatno utegnuto” u koordinaciji s Inspektoratom RS-a koji je samo danas dostavio podatke o 528 osoba koje su ušle u BiH putem RS-a, a prebivalište im je u FBiH.

Naveo je da pripremaju te podatke po županijama, po gradovima, kako bi mogli upoznati policijske postaje, županijske MUP-ove, da se tih 528 osoba što hitnije provjeri i da se utvrdi da li se nalaze pod mjerama izolacije.

Ajdinović je kazao da su se županijske uprave policije danas sve javile sa izvještajima o sačinjenim službenim zabilješkama iz kontrola po pitanju mjera izolacije.

-Na osnovu tih službenih zabilješki već smo pokrenuli šest prekršajnih postupaka. Danas je samo jedan inspektor bio zadužen da radi na predmetima pokretanja prekršajnih postupaka prema nadležnim sudovima, a imamo jedna slučaj gdje ćemo ozbiljno razmisliti o podnošenju izvještaja o učinjenom krivičnom djelu – istaknuo je Ajdinović.

Povezani članci

Ostanite povezani

6,520FansLike
4,980SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
oblačno
20.5 ° C
20.5 °
20.5 °
57 %
2.1kmh
100 %
Sri
19 °
Čet
19 °
Pet
18 °
Sub
20 °
Ned
20 °

NAJNOVIJE VIJESTI

Kraš povlači čokoladu jer je moguće da su u njoj komadići stakla

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u srijedu da se Kraševa čokolada s lješnjacima i grožđicama Finesse od 80 grama, povlači i opoziva zbog...