VIDEO: BARBARIĆ: Međunarodna zajednica pilatovski pere ruke, nesudjelovanje Hrvata u ad hoc skupini minimum pristojnosti prema biračima

Profesor na studiju Politologije Sveučilišta u Mostaru, dr. Dražen Barbarić, gostujući u emisiji “Iz prve ruke” TV Herceg Bosne kazao je da je ad hoc politička skupina za ubrzanje europskog puta BiH koje je formiralo predstavništvo EU u BiH čisto pilatovsko pranje ruku, a odluka hrvatskih političkih predstavnika da ne sudjeluju u njegovom radu minimum pristojnosti prema vlastitim biračima koji su im dali povjerenje na izborima, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Dodao je da su prioriteti koje je EU postavila BiH kao uvjet za otvaranje pretpristupnih pregovora isti kao da djetetu iz prvog razreda osnovne škole date da rješava jednadžbu s dvije nepoznanice.

Statističari su izračunali da smo ispunili tek 8 posto od zahtjeva Europske komisije koji bi joj omogućili da dobije status kandidata za članstvo u EU. Ukoliko bi nastavili ovim tempom trebalo bi nam više od 10 godina da se ispune svi kriteriji iz Mišljenja EK, ustvrdio je urednik emisije Milan Šutalo.

Upitan vjeruje li da će nam EU “progledati kroz prste” i da nećemo ovoliko dugo čekati da BiH postane zemlja kandidatkinja za članstvo u EU ili ćemo ipak morati sve ispuniti, Barbarić kaže da ćemo, kad-tad ispuniti kriterije.

Emisiju pogledajte u nastavku…

Please follow and like us: