VIDEO: Stožer: U ZHŽ-u nema novozaraženih, u samoizolaciji 968 osoba

Stožer civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) izvijestio je kako do danas u 13 sati nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom u toj županiji.

-Prema zadnjim ažuriranim podacima u toj županiji ukupno su 32 osobe pozitivne na koronavirus. U Širokom Brijegu 23, u Grudama pet i u Posušju četiri. Ukupno se u samoizolaciji nalazi 968 osoba, 154 osobe u Grudama, 184 u Ljubuškom, 311 osoba u Posušju i 319 u Širokom Brijegu – kazali su iz Stožera na konferenciji za novinare.

Prosjek oboljelih osoba je 53 godine, a 53 posto zaraženih su žene. Četiri osobe imaju manje od 24 godine, 16 osoba je između 25 i 65, a njih deset starije je od 65 godina. U toj županiji zabilježena su i dva smrtna slučaja uzrokovana virusom covid-19.

-Što se tiče zaraženog policajca koji je bio povezan s klasterom u Čitluku, on je dobro i već se osam dana nalazi u samoizolaciji – izjavio je novinarima ministar MUP-a ZHŽ-a David Grbavac. Po riječima ministra zdravstva ZHŽ-a Tomislava Pejića, u toj županiji su aktivna tri žarišta kada je u pitanju pandemija koronavirusa.

-Riječ je o Grudama, mjestu Jare (Široki Brijeg), dok je treći izravno povezan s Čitlukom – kazao je ministar Pejić i dodao kako su uzeti svi primarni i sekundarni kontakti svih inficiranih.

Please follow and like us: