Merkel nogometaše poslala u karantenu

Jučer je stigla informacija da se Bundesliga vraća na terene širom Njemačke već za 10 dana, ali sada je ta odluka ponovo promijenjena. Čekalo se što će danas reći njemačka kancelarka Angela Merkel i ona je svoje rekla. Ona nije dala “zeleno svjetlo” za nastavak Bundeslige koji je bio planiran za 15. svibanj.

Agencija “DPA” prenosi da je Merkel naložila da klubovi iz oba bundesligaška ranga prvo moraju ići u obveznu dvojetjednu karantenu. Ako to učine danas, to znači da bi nogometaši najranije na teren mogli izaći 22. svibnja, odnosno sedam dana kasnije nego što je u utorak bilo najavljeno.

Njemačka nogometna liga (DFL) već duže traži da se odobri nastavak prvenstva, što je od vitalne važnosti za preživljavanje tog sektora koji u Njemačkoj zapošljava oko 56.000 ljudi. DFL je također predstavila vlastima strogi sanitarni protokol koji se temelji na višestrukim testiranjima za otkrivanje koronavirusa. Ovo bi omogućilo nastavak prvenstva uz minimalni rizik.

Ukoliko posljednjih devet kola Bundeslige bude odigrano, njemački klubovi će od TV prava uprihodovati novih 300 milijuna eura, čime bi drastično smanjili svoje gubitke.

Please follow and like us: