Otkazani svi teniski turniri do 13. srpnja

Nastavno na današnje odluke otkazivanja Wimbledona i svih turnira na području Velike Britanije koji su mu trebali prethoditi, Međunarodna teniska federacija (ITF), Udruga teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA) donijeli su odluku o otkazivanju svih natjecanja do 13. srpnja, kao odgovor na trenutačnu pandemiju bolesti COVID-19 izazvane širenjem koronavirusa.

Prethodno su bili otkazani svi turniri do 7. lipnja, što je uključivalo europsku turneju na zemljanoj podlozi, a sada su uključeni i svi europski ATP i WTA turniri na travi.

-Nažalost, pandemija bolesti COVID-19 ne ostavlja nam nikakvu mogućnost osim dodatnog otkazivanja turnira, a odluku smo donijeli usko surađujući s našim članovima i ostalim vodećim teniskim organizacijama, izjavio je u zajedničkom priopćenju predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi.

-Dijelimo razočaranje daljnjim otkazivanjem turnira i odgodom nastavka sezone, ali naš prioritet ostaje podrška u ovim teškim vremenima i suradnja u pripremama za povratak na terene, istaknuo je predsjednik i izvršni direktor WTA Steve Simon.

Odluka se odnosi na turnire svih kategorija i razina, kao i na natjecanja tenisačica i tenisača u kolicima te natjecanja u tenisu na pijesku. Regionalna natjecanja u Davis Cupu, koja su trebala biti održana sredinom lipnja, odgođena su za neki kasniji termin.

Please follow and like us: