Teško je nešto reći, svi čekamo neku odluku

Sve što trener Zrinjskog Mladen Žižović radi posljednjih dana vezano za nogomet obavlja uz laptop. Online je u kontaktu s momčadi i stručnim stožerom, dok online pohađa i posljednji semestar u Centru za edukaciju trenera NS BiH kako bi dobio zvanje UEFA PRO trenera. – Sada smo na takvom načinu komunikacije. Moramo se prilagoditi ovoj situaciji. Teško je nešto reći u ovom trenutku, svi čekamo neku odluku o tome kako će se dalje odvijati sezona. Tek tada možemo nešto planirati – kazao je trener plemića za Večernji list.

Temom treninga u izolaciji najviše su se bavili kondicijski treneri. Ipak, nogomet je specifičan, bez treninga s loptom i momčadi teško se može postići natjecateljska forma. – Za pripreme je optimalno potrebno šest tjedana, ali s obzirom na situaciju, one bi vjerojatno bile puno kraće ako bi se prvenstvo nastavilo. Po mom mišljenju, dva tjedna priprema minimum su kako bi se momčad vratila u ritam. To je također kratko vrijeme i nitko ne zna kako bi to utjecalo na igrače. Oni bi vjerojatno bili skloniji ozljedama, pogotovo što bi se igralo u ubrzanom ritmu utakmica. Ipak, barem bi svi klubovi bili u istoj situaciji. Smatram kako bi oni klubovi sa širim izborom igrača bili u prednosti.

Ipak, teško će reći bilo što o ovoj temi jer nitko ne zna koliko sve ovo može trajati – kazao je Žižović. Žižović nije mogao reći što bi, po njegovu mišljenju, bilo bolje rješenje u slučaju da se prvenstvo prekine. – Ako bi se prvenstvo prekinulo, nijedan scenarij ne bi bio idealan. Da se sezona poništi ili se prvak proglasi po trenutačnom poretku, netko bi uvijek ostao na neki način zakinut – zaključio je trener Zrinjskog.

Please follow and like us: