Boris Johnson prebačen na odjel intenzivne njege

Zdravstveno stanje britanskog premijera Borisa Johnsona koji je zaražen koronavirusom pogoršalo se i prebačen je na intenzivnu njegu, objavljeno je iz Downing Streeta. Johnson je hospitaliziran u bolnici St Thomas nakon što mu deset dana simptomi zaraze koronovirusom nisu popustili.

Ministar vanjskih poslova Dominic Raab danas je umjesto Johnsona vodio sjednicu vlade i kazao kako s premijerom nije osobno razgovarao od subote. “Rad vlade će se nastaviti. Premijer je u sigurnim rukama, a fokus vlade će i dalje biti na tome da se provede smjer premijera Johnsona, da se provedu svi planovi doneseni za borbu protiv koronavirusa i prolazak države kroz ova iskušenja”, rekao je Raab novinarima.

Britanija nema formalni plan tko mijenja premijera ako nije u stanju obnašati dužnost. No, Downing Street je već najavio da će Johnsona zamijeniti Raab ako bude potrebno. On će nastaviti voditi sjednice vlade dok je Johnson u bolnici.

Poruke podrške Borisu Johnsonu stižu iz cijele Britanije i svijeta, a brz oporavak putem Twittera poželio mu je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Please follow and like us: