Novih 610 smrti u Italiji, život izgubila i stota liječnica

Broj zaraženih od koronavirusa u svijetu premašio je milijun i pol, a zaraza se proširila na 209 zemalja. Od posljedica bolesti umrlo je 91.599 osoba. U Europi je najviše zaraženih i umrlih u Italiji i Španjolskoj – Italija od jučer bilježi 610 smrti (ukupno 18.279), a Španjolska 446 (ukupno 15.238.) Osim u te dvije zemlje, crni brojevi drastično rastu u Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj i Njemačkoj.

Smrt izazvana pandemijom covid-19 ubrala je u Italiji svoju stotu žrtvu među liječnicima. Posljednja žrtva je 62-godišnja liječnica obiteljske medicine iz gradića Mire u pokrajini Veneto, objavila je liječnička udruga Fnomceo.

Italija je preplavljena žrtvama smrtonosne pandemije i od svih država ima najveći broj žrtava, a medicinsko osoblje plaća bolan danak u bolnicama i izvan njih zbog nedostatka zaštitne opreme poput rukavica i zaštitnih maski za lice.

-Svaka žrtva ostavila je dubok ožiljak na koži i u srcu svakog talijanskog liječnika. Nestašice i propusti doista su teško razumljivi, a još je teže opravdati ih imajući na umu ove tragične brojke, rekao je Filippo Anelli, predsjednik udruge Fnomceo.

U subotu je Carlo Palermo, predsjednik sindikata liječnika Anaao Assomed rekao da je umrlo približno 120 medicinskih radnika, među kojima 80 liječnika i 40 medicinskih sestara i njegovatelja.

U srijedu je Italija imala potvrđenih gotovo 140.000 novih zaraženih koronavirusom, a od tog broja gotovo 10%, preciznije 13.522 su medicinski radnici.

Please follow and like us: