17.9 C
Mostar
Srijeda, 22 ožujka, 2023

Papa svaki dan moli za voljeni ukrajinski narod

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Sveti Otac primio je 25. siječnja u audijenciju članove Ukrajinskog vijeća Crkava i vjerskih organizacija (UCCRO) te im zahvalio na njihovu radu, opisujući njihovo djelovanje kao konkretno svjedočenje mira u zemlji koja pati od rata, piše Nedjelja.ba

Obraćajući se izaslanstvu UCCRO-a prije opće audijencije, Papa je podržao suradnju članica, za koje je rekao da zajedno podupiru najpotrebitije, braneći prava vjernika svih denominacija i zalažući se za poštivanje ljudskih prava.

„Zahvaljujem Bogu jer mi ovaj susret na neki način omogućuje bliski kontakt s ukrajinskim narodom koji je zadnjih mjeseci stalno prisutan u mojim molitvama“, rekao je Papa.

Ukrajinsko vijeće Crkava i vjerskih organizacija

UNCCRO osnovano je 1996. te ima predstavnike 15 Crkava i vjerskih organizacija i jednu međucrkvenu organizaciju, uključujući pravoslavne, grko i rimokatoličke i protestantske Crkve, kao i židovske i muslimanske vjerske zajednice, te time predstavlja više od 90% svih vjerskih organizacija u Ukrajini.

Papa je primijetio da međukonfesionalna stvarnost koju predstavlja izaslanstvo može u potpunosti sudjelovati u životu zemlje, pokušavajući odgovoriti na društvene izazove, javnim intervencijama i raznim aktivnostima, koje su u novije vrijeme nužno vezani uz dramatičnu aktualnu situaciju.

„Želim vam reći da sam s vama u blizini i pružanju podrške obiteljima, djeci, starijima, bolesnima, najosjetljivijim ljudima“, istaknuo je Sveti Otac.

Međureligijska suradnja milost je od Boga

Papa je podržao međureligijsku suradnju rekavši kako smatra milošću Božjom da se sve inicijative odlučuju i provode zajedno, poput braće.

„Vaše djelovanje, praćeno ustrajnošću i hrabrošću, učinkovita je priprema za sutra, za mir, u kojem će ekonomski i politički interesi koji uzrokuju rat, konačno ustupiti mjesto zajedničkom dobru naroda“istaknuo je Papa te je potom, prenosi Vatican News, zaključio obraćanje rekavši nazočnima kako svaki dan moli za mir i voljeni ukrajinski narod.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
820FollowersFollow
20,000SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
vedro
17.9 ° C
17.9 °
17.9 °
32 %
1kmh
0 %
Sri
16 °
Čet
20 °
Pet
20 °
Sub
18 °
Ned
17 °

NAJNOVIJE VIJESTI