U Japanu je umro četvrti putnik s broda “Diamond Princess”

U Japanu je umro četvrti putnik s broda “Diamond Princess”, a dvoje od 11 putnika na tom brodu iz Srbije je zaraženo. U kontinentalnoj Kini jučer je bilo 508 novopotvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom, a Južna Koreja je prijavila novih 60 slučajeva zaraženih korona virusom.

Televizija NHK objavila je da je u Japanu od koronavirusa preminuo četvrti putnik s broda “Diamond Princess” dodavši kako je imao 80-ak godina.

Japanski ministar zdravstva Katsunobu Kato izjavio je da je, zbog koronavirusa i njegovog širenja u Japanu, još uvijek prerano govoriti o otkazivanju ljetnih olimpijskih igara u Tokiju, koje počinju 24. srpnja. Pojavila su se pitanja treba li Olimpijada biti premještena ili otkazana, a jedan od kandidata za gradonačelnika Londona izjavio je kako je London spreman ugostiti igre ako bude potrebno.

Broj umrlih u kontinentalnoj Kini dosegnuo je 2.663 osobe, što je više za 71 u odnosu na prethodni dan. Središnja pokrajina Hubei, gdje je epicentar epidemije, prijavila je 68 novih smrtnih slučajeva, dok je u glavnom gradu pokrajine Wuhan umrlo 56 osoba.

Južna Koreja je pak prijavila 60 novih slučajeva koronavirusa, čime se povećao ukupni broj zaraženih u zemlji na 893, priopćio je Korejski centri za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).

Please follow and like us: