DODIK: Amerikanci 25 godina podržavaju destruktivne zahtjeve Bošnjaka, mi ne želimo ništa na štetu drugih

Objavljeno: 22/02/20 16:37

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je reakcija zamjenika pomoćnika državnog tajnika SAD za Europu i Euroaziju Palmera odraz kontinuiteta američke politike u BiH, koja prijetnjama Srbima i otvorenom podrškom Bošnjacima misli da može riješiti problem u BiH.

“Od potpisivanja Daytonskog sporazuma do danas kažnjeno je, smijenjeno, utamničeno i disciplinirano više stotina Srba, i kao što vidite problem nije nestao. Nisu nestali ni Srbi ni Republika Srpska, kako su neki priželjkivali, niti je nestala naša potreba da živimo kao sav normalan svijet”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentira prijetnje Palmera prema dužnosnicima Srpske.

On je naglasio kako je BiH zarobljena od strane maksimalističkih i destruktivnih zahtjeva bošnjačkih političara, koje nekritički podržavaju i međunarodni predstavnici.

“Umjesto da su energiju i volju utrošili za traženje rješenja za sve, a ne samo za Bošnjake, službenici američke administracije su 25 godina prijetili Srbima i zastrašivali ih, bez obzira kojoj političkoj garnituri su pripadali. Srbi u Republici Srpskoj su navikli na batine i njih to više ne boli, dobro bi bilo da to shvate svi i promjene pristup problemu. Mi ne tražimo ništa što nam ne pripada po Daytonskom sporazumu i ne želimo ništa što je na štetu drugih u BiH”, istakao je Dodik.

Please follow and like us: