2.9 C
Mostar
Nedjelja, 5 veljače, 2023

Grubeša na Samitu o digitalizaciji pravosuđa u Ohridu

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sudjeluje na Samitu o digitalizaciji pravosuđa, koji se od 12. do 14. lipnja održava u Ohridu, Republika Sjeverna Makedonija. 

Obraćajući se sudionicima Samita, na panelu posvećenom izgradnji političke volje i osiguranju održivih izvora za digitalizaciju pravosuđa, Grubeša je istakao sve prednosti uvođenja informatizacije u bh. pravosuđe.

Događaj je organiziran u svrhu jačanja suradnje europskih zemalja na polju digitalizacije pravosuđa, kao jamstvo za brz i nesmetan pristup građana pravosuđu, a u cilju kreiranja rješenja za prevazilaženje postojećih  rizika i poteškoća u sistemima informatizacije.

Također su otvorene teme interoperabilnosti između pravosudnih i izvšnih vlasti, korištenju suvremenih tehnoloških rješenja za jednak pristup pravdi, prednosti četvrte industrijske revolucije kao mehanizma za vraćanje povjerenja u pravosuđe te utjecaju pandemije na sudsku praksu.

Na Samitu je prisutno oko 200 sudionika, među kojima su ministri pravde zemalja članica EU i regije zapadnog Balkana, europski povjerenici, članovi sudskih vijeća iz regije zapadnog Balkana, predsjednici vrhovnih sudova, sudije i tužitelji.

Događaj je organiziran pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Sjeverne Makedonije, priopćeno je iz Ministarstva pravde BiH. 

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
779FollowersFollow
19,500SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
2.9 ° C
2.9 °
2.9 °
30 %
11.3kmh
20 %
Ned
3 °
Pon
1 °
Uto
3 °
Sri
4 °
Čet
5 °

NAJNOVIJE VIJESTI