Ivo Tadić: Smanjenjem plaće obuhvatiti sve federalne dužnosnike, upravne i nadzorne odbore…

Inicijativu dotpredsjedatelja Doma naroda Parlamenta FBIH Aljoše Čampare za sazivanjem Administracijskog povjerenstva radi smanjenja naknada izaslanicima, predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u ovom Domu, Ivo Tadić, nazvao je čistim, jeftinim populizmom!

Podsjećamo, Čampara je zatražio sjednicu Administracijskog povjerenstva na kojem bi se članovi istog izjasnili o njegovom prijedlogu smanjenja svih naknada izaslanicima a koje nemaju karakter plaće.

-Radi se o manjkavom i licemjernom potezu kakav je i onaj nedavno potpredsjednice Federacije i predsjednice Administracijskog povjerenstva Zastupničkog doma. Danima svjedočimo sličnim inicijativama SDA dužnosnika koji sjede na dvije fotelje, a čega su gospođa Mahmutbegović i gospodin Čampara, najbolji primjeri – kazao je Tadić dodajući kako ovakve inicijative, beskonačni prijedlozi, izjave i dopisivanja služe jedino zabavljanju javnosti odnosno lažnoj brizi za istu.

-Kako je predsjedatelj Martinović nedavno kazao, ne vidimo svrhu periodičnih smanjenja, od institucije do institucije ili u slučaju SDA samo Parlamenta FBIH nego želimo smanjenjem obuhvatiti sve dužnosnike federalne vlasti, dakle institucije, nadzorne, upravne odbore, agencije, skupštine, javna poduzeća kojima je osnivač Federacija itd. Ukoliko dogovorimo odluku u tom smjeru, tek ćemo onda napraviti neki posao, a ne štititi SDA dobro pozicionirane kadrove – dodao je Tadić naglasivši da je glavni cilj solidarizirati se sa cjelokupnom situacijom i pružiti doprinos kako bi posljedice prirodne nesreće u kojoj se Federacija našla, bile što manje.

Please follow and like us: