Još dvoje zaraženih u Mostaru i četvero u Konjicu

Nova dva slučaja zaraze korona virusom potvrđena su u Mostaru, a četiri u Konjicu, javlja reporterka N1 Tina Jelin – Dizdar.

Ovu informaciju za N1 potvrdio je direktor KBC Mostar Ante Kvesić. Ukupno je pet zaraženih u gradu na Neretvi.

“U Mostaru je ukupno pet osoba zaraženo, još se ne zna tko su. Vrlo je teško ostati racionalan u ovoj situaciji. Obitelj porodilje koja je zaražena je cijela u izolaciji i nitko nije mogao doći po dijete koje je rodila prije tri dana. Suprug je radio u dispanzeru što je ozbiljno”, kazala je reporterka N1.

U izolaciji je 28 liječnika, ali se oni svi osjećaju dobro i nemaju poteškoća. Do sada se prijavilo više od 120 osoba koje su bile u kontaktu sa prvozaraženim.

Kako je neslužbeno potvrđeno, a zbog novonastale situacije, radi se na reorganizaciji SKB Mostar, navela je Jelin – Dizdar.

U Konjicu je registrirano prvih četvero zaraženih. Do zaraze je došlo nakon što je 11. ožujka organizirana manifestacija povodom 70. godišnjice rada tvrtke za proizvodnju oružja i streljiva “Igman”. Manifestaciji je nazočio vrh Vlade FBiH, ali i gost iz Srbije za kojeg je naknadno javljeno da je pozitivan na korona virus.

Kako javlja reporterka N1, cijela uprava ovog poduzeća je u izolaciji i sada se pokušava doći do ostalih kontakata.

Please follow and like us: