3.9 C
Mostar
Subota, 28 siječnja, 2023

Matica hrvatska i HKD Napredak pozivaju Hrvate iz BiH na izbore

Radiotelevizija Herceg-Bosne

“Drage Hrvatice i Hrvati – državljani Bosne i Hercegovine koji živite izvan BiH, 2. listopada bit će održani izbori u BiH, a rok za prijavu, koja omogućuje glasanje državljanima BiH koji žive izvan BiH, ističe 19. srpnja”, napomenuli su iz Matice hrvatske i HKD Napredak, pozivajući Hrvate iz BiH na izbore.

Ne zaboravite, poručuju oni bh. Hrvatima, da imate pravo glasa na izborima u BiH te povijesnu odgovornost da sačuvate pravo na svoj autentični hrvatski i bosanskohercegovački glas, posredstvom predstavnika koje ćete sami izabrati.

“Imate povijesnu priliku zaštititi Hrvate koji žive u BiH od daljeg napuštanja zemlje, koju su za vas i za nas sačuvali predci stoljećima, te presudnu ulogu u očuvanju opstanka hrvatskih ognjišta u BiH na način da ćete glasovanjem na izborima udvostručiti snagu i volju za opstankom sve malobrojnijem hrvatskom narodu u BiH“, kaže se u poruci.

“Budući da će izbori biti održani po starom izbornom zakonu, koji omogućava drugima da govore u naše ime, trebaju se pridružiti Hrvatima BiH i zajedno s njima udvostručiti snagu kojom će se izboriti za pravo Hrvata na vlastito političko mišljenje unutar bosanskohercegovačkog društva”, navode iz MH i HKD Napredak.

Podsjećaju da će se nakon ovih izbora donositi važne odluke o izmjenama Izbornog zakona u BiH, a da svaki glas može biti presudan, zato mole za žurno podnošenje prijava za glasovanje izvan BiH.

Sve informacije u vezi s glasanjem izvan BiH dostupne su na službenoj internetskoj stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
778FollowersFollow
19,400SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
3.9 ° C
3.9 °
3.9 °
65 %
1kmh
75 %
Sub
4 °
Ned
7 °
Pon
8 °
Uto
7 °
Sri
9 °

NAJNOVIJE VIJESTI