21.9 C
Mostar
Srijeda, 28 rujna, 2022

Nastavak suradnje Razvojne banke FBiH i HNŽ,nove kreditne linije gospodarstvenicima Hercegovine

Uspješna suradnja Razvojne banke FBiH i Vlade HNŽ se nastavlja. Hercegovačko-neretvanska županija je bio prva županija u FBiH koji je sklopio Protokol o suradnji s Razvojnom bankom FBiH s ciljem subvencioniranja kamatnih stopa krajnjim korisnicima kreditnih sredstava u HNŽ.

Stoga su se u Mostaru sastali čelnici Razvojne banke FBiH, doc. dr. sci. Mersiha Slipičević, v.d. predsjednice Uprave, Luka Čelan, v.d. potpredsjednika Uprave i Dalibor Milinković, v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj u Razvojnoj banci FBiH s predstavnicima Vlade HNŽ na čelu s Nevenkom Hercegom, premijerom HNŽ.

Slipičević je naglasila da su već obavili razgovore i dali svoj prijedlog za novi Protokol o suradnji s operativnim kreditnim linijama i uvjetima kreditiranja. Do sada smo imali veoma uspješnu suradnju s ovom županijom, posebno se to vidjelo u kriznoj situaciji poput pandemije koronavirusa. Banka nudi vrlo atraktivne kreditne linije čija je zadaća poticajna politika, a koje su na raspolaganju gospodarstvenicima u FBiH”, rekla je v.d. predsjednice Uprave Mersiha Slipičević.

”Kao rezultat dobre suradnje, Vlada HNŽ s Razvojnom bankom FBiH želi usuglasiti nove modele pomoći koji će potaknuti privredne aktivnosti u HNŽ, posebno u sektorima turizma, poljoprivrede, izvozno orijentiranim poduzećima te potaknuti nova zapošljavanja, a što su strateške odrednice Vlade HNŽ u skladu s usvojenim strateškim dokumentima, odnosno integralnoj Strategiji razvoja HNŽ i Strategiji ruralnog razvoja HNŽ koje traju do 2027. godine. U tu svrhu, Vlada HNŽ je zadužila Komisiju za nadzor kreditnih sredstava da poduzmu aktivnosti oko potpisivanja novog Protokola s Razvojnom bankom FBiH za subvencioniranje kamata kroz određene kreditne linije u cilju podrški poslovnim subjektima s područja HNŽ”, zaključio je premijer Herceg.

spot_img

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
694FollowersFollow
17,500SubscribersSubscribe
spot_img
spot_img

VRIJEME

Mostar
raštrkani oblaci
21.9 ° C
21.9 °
21.9 °
53 %
4.6kmh
40 %
Sri
22 °
Čet
20 °
Pet
22 °
Sub
21 °
Ned
19 °

NAJNOVIJE VIJESTI