18.6 C
Mostar
Srijeda, 12 svibnja, 2021

Vlada Hercegbosanske županije donijela odluku o Pozitivnoj listi lijekova

Na prijedlog Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) Vlada HBŽ-a je na svojoj današnjoj sjednici donijela odluku kojom se utvrđuje lista lijekova koji se mogu propisivati i izdavati na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja Hercegbosanske županije (Pozitivna lista lijekova), kao i cijene lijekova na Pozitivnoj listi lijekova HBŽ-a.

Spomenuta odluka primjenjivat će se od 1. lipnja 2021. godine, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Nakon razmatranja prijedloga Vlada HBŽ-a je donijela Odluku o kriterijima korištenja sredstava iz „tekuće rezerve“ Proračuna Hercegbosanske županije.

Tom odlukom sredstva iz „tekuće rezerve“ koriste se za financiranje hitnih i nepredviđenih izdataka koji se pojave tijekom proračunske godine, kao i u drugim slučajevima kada Vlada Hercegbosanske županije, predsjednik Vlade i ministar financija utvrde da je to od interesa za Županiju.

Donijeta je i Odluka o odobravanju 5.000 maraka iz tekuće pričuve Proračuna HBŽ za 2021. godinu policijskom službeniku Mati Periću iz Livna za troškove obnove obiteljske kuće koja je u studenom 2020. godine u potpunosti izgorjela u požaru.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Nacrt strategije razvoja Hercegbosanske županije 2021.-2027. koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Na kraju sjednice Vlada je primila k znanju Informaciju o postupku izrade Uredbe o jedinstvenoj policijskoj odori u FBiH.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,726FansLike
221FollowersFollow
8,300SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
raštrkani oblaci
18.6 ° C
18.6 °
15.6 °
48 %
1kmh
40 %
Sri
17 °
Čet
17 °
Pet
17 °
Sub
14 °
Ned
19 °

NAJNOVIJE VIJESTI