6.9 C
Mostar
Subota, 28 siječnja, 2023

Zovko imenovana izvjestiteljicom EPP-a za izvješće o potpori europskim medijima

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko imenovana je izvjestiteljicom u sjeni Europske pučke stranke (EPP) za akcijski plan za potporu oporavku i preobrazbi europskih medija u digitalnom desetljeću, priopćio je ured zastupnice u srijedu, a najavila je da će se zalagati za veću potporu EU-a medijima.

„Radom na izvješću o europskim medijima u digitalnom desetljeću tražit ću snažniju potporu oporavku, preobrazbi i jačanju otpornosti medijskog i audiovizualnog sektora koji su ključni za informiranje i medijsku pismenost građana, ostvarivanje medijske slobode i pluralizma, provedbu demokracije i veću digitalnu autonomiju Europske unije“, naglasila je tim povodom Zovko, članica Odbora za kulturu i obrazovanje nadležnog za ovo izvješće.

U priopćenju se ističe da Zovko od početka pandemije koronavirusa poziva na sveobuhvatniju potporu oporavku europskih kulturnih i kreativnih sektora koji su jedni od najpogođenijih trenutnom društvenom i gospodarskom krizom.

Pored ovog izvješća, Zovko će također kao izvjestiteljica u sjeni ispred EPP-a doprinijeti izvješću o provedbi inkluzivnih mjera unutar programa Erasmus+ za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

“Navedeno izvješće će poslužiti kao svojevrstan pregled svega što je Europska unija dosad obavila po pitanju veće uključenosti mladih u aktivnosti ovog vodećeg europskog obrazovnog programa, ali i prikazati na što još trebamo obratiti pozornost i gdje možemo ostvariti napredak“, objasnila je Zovko i dodala kako će program Erasmus+ za razdoblje 2021.-2027. biti usredotočen na inkluzivnost i potpuno prilagođen uvjetima pandemije:

„Raduje me što smo u novi Erasmus+ pored klasičnog učenja, uključili i mogućnosti virtualnog učenja i mobilnosti, te stavili naglasak na važnost dostupnosti ovog programa većem broju sudionika koji će imati priliku da iskuse blagodati programa Erasmus+ i steknu neprocjenjiva iskustva za daljnji osobni i profesionalni razvoj“, zaključila je Zovko, navodi se u priopćenju .

Zovko je bila i izvjestiteljica za izvješće o produljenju statusa Europskim prijestolnicama kulture, prošlogodišnjim prijestolnicama Rijeci i Galwayu, a unutar odbora za kulturu i obrazovanje radila je i na izvješću o „zelenim“ mjerama za Erasmus+, Europske snage solidarnosti i Kreativnu Europu, podsjeća ured zastupnice.

Povezani članci

Ostanite povezani

13,293FansLike
779FollowersFollow
19,400SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
isprekidani oblaci
6.9 ° C
6.9 °
6.9 °
49 %
4.1kmh
75 %
Sub
7 °
Ned
7 °
Pon
8 °
Uto
7 °
Sri
9 °

NAJNOVIJE VIJESTI