Talijanski grad bez koronavirusa: Ponosni smo i sretni!

Dok u Italiji broj mrtvih od posljedica koronavirusa i dalje raste, tamošnji gradić Ferrera Erbognone broji svoje sretne zvijezde jer dosad nema nijednog zaraženog.

Grad ima oko 1100 stanovnika i nalazi se u Lombardiji, epicentru talijanske krize izazvane koronavirusom.

-Ponosni smo i sretni što je kod nas ovakva situacija, ali ne mogu reći da nismo uplašeni jer ljudi umiru u gradu do nas, kazala je lokalna trgovkinja Mery De Luca.

Nije jasno zašto je taj gradić 50 km jugozapadno od Milana potpuno pošteđen zaraze.

-Bili smo vrlo oprezni od prvog dana, kaže De Luca, vlasnica trgovine živežnim namirnicama. Naši kupci od samog su početka izbijanja epidemije nosili maske i rukavice. Pohvalila je mjesne vlasti i lokalnu civilnu zaštitu za pravodobno informiranje javnosti i podjelu zaštitnih maski.

Ta pozitivna vijest brzo se proširila po drušvenim mrežama i portalima u mnogim državama. Što u ovoj pandemiji koja je pogodila cijeli svijet i ne iznenađuje.

Gradonačelnik Giovanni Fassina, pogrebnik, došao je na ideju da se na mještanima provodi testiranje na antitijela za koronavirus.

-Mislio sam da bi naša “enklava” mogla biti sjajna za analizu slučaja. Gdje ćete naći bolju priliku za proučavanje bolesti? Trebalo bi testirati krv 1099 sretnika iz ovoga grada, rekao je Fassina za La Repubblicu.

Please follow and like us: