23.9 C
Mostar
Utorak, 18 svibnja, 2021

Priznata testiranja na COVID-19 su samo u SKB Mostar

Zadnjih tjedana sve je više oglasa u kojima razne privatne zdravstvene ustanove nude testiranja na koronavirus. Ovaj posao je donosi dobru zaradu jer je cijena testiranja nekoliko stotina maraka, a ljudi kada su u panici i strahu ne pitaju puno za cijenu.

Ipak, postavlja se pitanje tko testira, kako testira i koliko su relevantni takvi testovi. Odgovor na ovo pitanje možemo pronaći u jučerašnjem priopćenju SKB Mostar čiji dio ponovo prenosimo u cijelosti:

Klinički zavod za mikrobiologiju nastavlja sa svakodnevnim testiranjima na COVID-19 medicinski indiciranih pacijenata, a pored toga obavlja i tzv. komercijalna testiranja na COVID- 19 za osobe koje putuju u inozemstvo, a čija je cijena prihvaćena sukladno preporuci važećeg cjenika zdravstvenih usluga Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH (ukupna cijena molekularnog testa COVID-19 je 215,20 KM). Smatramo važnim za istaknuti da se na području Hercegovine jedino u SKB Mostar obavljaju testiranja PCR metodom čiji se rezultati smatraju apsolutno i jedino relevantnim kao pokazatelj prisutnosti virusa u organizmu te su kao takvi mjerodavni za putovanja u inozemstvo – naveli su iz mostarske bolnice.

Znači, ako se već testirate, onda to činite u instituciji koja vam može dati priznate rezultate.

Povezani članci

Ostanite povezani

7,726FansLike
228FollowersFollow
8,370SubscribersSubscribe

VRIJEME

Mostar
blaga naoblaka
23.9 ° C
23.9 °
21.8 °
31 %
3.6kmh
20 %
Uto
21 °
Sri
19 °
Čet
19 °
Pet
22 °
Sub
23 °

NAJNOVIJE VIJESTI