VIDEO: Liječnici je probudili tijekom operacije mozga da zasvira violinu

Objavljeno: 19/02/20 14:59

Dagmar Turner (53) dijagnosticiran je gliom – vrsta tumora na mozgu 2013. godine, nakon što je dobila napadaj tijekom sviranja violine. Iako je odlazila na radioterapiju kako ne bi dalje narastao, tumor je narastao do 8 centimetara. Nalazio se na desnoj frontalnoj strani mozga, blizu točke koja kontrolira pokrete njezine lijeve ruke – odgovorne za pokazivanje njezinog glazbenog talenta, prenosi Daily Mail.

Kirurzi su ju probudili tijekom šestosatne operacije, pružili joj violinu i zamolili ju da svira kako bi izbjegli područje koje se aktivira svaki put kada Dagmar uzme svoj instrument u ruke. Nakon uspješne operacije u King’s College bolnici u Londonu, koju je vodio profesor Keyoumars Ashkan i uklonio 90 posto tumora, Dagmar je kod kuće s obitelji.

Ova konzultantica za menadžment i majka 13-godišnjeg dječaka kaže: “Violina je moja strast, sviram od desete godine, a sama pomisao da bih to morala prestati raditi slamala mi je srce. Profesor Ashkan je također glazbenik, pa je u potpunosti razumio moju tugu. Svoj tim je stavio u nezavidnu situaciju – od planiranja operacije do provedbe gdje sam ja trebala svirati. Zahvaljujući njima brzo ću se vratiti orkestru.”

Please follow and like us: