Skip to main content

HDZ BiH i SDP čekaju SDA oko nove Vlade HNŽ-a

| Autor: RTV HB
  • Image
    Martinovic

Nova Vlada Hercegovačko-neretvanske županije još uvijek nije formirana. Budući koalicijski partneri navode kako su programska načela odavno dogovorena, međutim iz HDZ-a BiH i SDP-a navode kako očekuju da posljednje prijepore razriješi treći partner SDA. A iz ove stranke odgovoraju kako im je potrebno još malo vremena te da će cijeli proces uskoro biti završen.

Oko fomiranja Vlade HNŽ-a nema novih konkretnih informacija. Iz dvije od tri stranke koje bi trebale činiti buduću Vladu HNŽ-a HDZ BiH te SDP navode kako su sada sve oči uprte u SDA.

A iz ove stranke odgovaraju kako je za završetak cijelog procesa imenovanja nove Vlade potrebno još samo malo vremena te mole javnost za strpljenje.

Na novinarsko pitanje zašto im je bilo potrebno ovoliko vremena, Džafer Alić odgovora kako je ova županija vrlo specifična te da ju uvelike uvjetuje formiranje vlasti i na drugim razinama. Nije odgovorio hoće li SDA inzistirati na ulasku NES-a u vlast, što je nedavno stvorilo probleme s drugim partnerima.

Kazao je kako su programska načela buduće Vlade odavno dogovorena te da će javnost biti o njima informirana kada se potpiše koalicijski sporazum.

Alić je istaknuo kako je za imenovanje Vlade ostao još jedan mali koračić. Stoga, ostaje nam za vidjeti hoće li se taj koračić uskoro i realizirati. A podsjećamo kako je kao kandidatkinju za buduću predsjednicu Vlade Mariju Buhač istaknuo HDZ BiH.

 

Podjeli:

FacebookTwitterShare