Skip to main content

Izjava o zaštiti osobnih podataka prikupljenih putem RTVHB-ovih objava na društvenim mrežama, internetskim stranicama ili drugim digitalnim portalima

1. Općenite informacije

Ova Izjava odnosi se na obradu vaših osobnih podataka koji su prikupljeni putem RTVHB-ovih objava na vlastitim internetskim stranicama, društvenim mrežama ili drugim digitalnim portalima.

Upisivanjem i slanjem Vaših komentara na RTVHB-ove objave na društvenim mrežama, RTVHB-ovim internetskim stranicama ili RTVHB-ove objave na drugim digitalnim portalima i platformama, smatramo da ste suglasni s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi. Ova Izjava opisuje koje vaše podatke prikupljamo, na koji ih način obrađujemo te u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.  
 

2. Prikupljanje i obrada podataka

Prikupljeni podaci obrađuju se u svrhu pružanja kvalitetnije javne usluge te omogućavanja izražavanja Vašeg mišljenja vezanog uz temu objave u RTVHB-ovim programima, a upisom i slanjem komentara dajete privolu RTVHB-u da se Vaš mrežni identifikator obrađuje i upotrebljava u svrhu opisanu ovom izjavom.

Prikupljene podatke RTVHB koristi isključivo za navedenu svrhu te će ih pohraniti u svoju arhivu u sklopu emisije za koju su poslali komentar u skladu s pravilima arhiviranja. Svakoj trećoj strani obrada vaših osobnih podataka bit će nedostupna.
 

3. Sigurnost vaših osobnih podataka

Podaci o komentarima koje preuzmemo s društvenih mreža, internetskih stranica ili nekog drugog digitalnog portala RTVHB-a, pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. U komunikaciji između uređaja podaci se enkriptiraju kako bi donijeli višu razinu sigurnosti i privatnosti u uslugu.
 

4. Razdoblje čuvanja

Vaše osobne podatke iz komentara koji bude objavljen u emisiji, arhivirat ćemo u sklopu emisije. U slučaju repriziranja emisije, komentar će također biti objavljen u sklopu emisije. Čuva se trajno.


5. Prava korisnika

Ovime Vas ujedno informiramo da imate pravo na pristup svim Vašim danim osobnim podacima, ali komentari se čuvaju u nepromijenjenom, izvornom stanju i ne mogu se mijenjati.
 

6. Uvjeti i izmjene

RTVHB zadržava pravo izmjene ove Izjave u bilo kojem trenutku.

Predlažemo da povremenno na našim web stranicama pročitate zadnju verziju ovog dokumenta kako biste doznali jesu li se uvjeti promijenili.
 

7. Informacije za kontakt

RTVHB će rado primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i upite oko vaših prava.

Za obradu podataka odgovorna je:

Radiotelevizija Herceg Bosne
Kralja Petra Krešimira IV bb
88000 Mostar
BiH