Skip to main content

O nama

Radiotelevizija Herceg-Bosne

Radiotelevizija Herceg-Bosne (RTV H-B) bosanskohercegovački je radiotelevizijski medij na hrvatskom jeziku. Sjedište RTV-a je u Mostaru, Bosna i Hercegovina. Osnovani smo 1. svibnja 1993. i od tog datuma imamo neprekidni cjelodnevni radijski program, a televizijski program je s emitiranjem počeo 1. srpnja 2019., nakon preuzimanja HRT KISS-a, HTV OSCAR C-a i PRVI TV-a. U postojećem obliku smo nastali kao odgovor na nedostatak sustavno oblikovanih i primjereno emitiranih sadržaja o povijesti, kulturi, gospodarstvu, prosvjeti i tradiciji Hrvata u Bosni i Hercegovini, u informativnim programima sastavnica Javnog RTV sustava BiH, odnosno u postojećim programima u Bosni i Hercegovini. U vlasništvu smo 22 općine, grada i županije s većinskim hrvatskim stanovništvom. Jedini smo javni medij ove vrste na hrvatskom jeziku koji svojim radom pokušava nadoknaditi manjak medijskog prostora na hrvatskom jeziku. Financiramo se iz proračuna naših osnivača, donacija, marketinških aktivnosti te domaćih i međunarodnih projekata. Vlada Republike Hrvatske, posredstvom Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH, velika je potpora radu RTV-a.

 • 22

  22

  Grada, Općine, Županije

 • 20 +

  20 +

  S vama duže od

 • 100 000

  100 000

  Donirano do sada

Usredotočeni smo u svom radu na domaću proizvodnju i pravovremeno i realno informiranje. U našem programu centralno mjesto zauzima informativna emisija „Dnevnik“ a slijede je naše ostale emisije: Kompas, Fokus, Sasvim (ne)obično, Vrijeme je za goste, Riječ na riječ, Dobro je činiti dobro, Zdravlje na prvom mjestu te sportski formati Sprint i Portret Prvaka. U duhu društveno odgovornog poslovanja, medijski smo pokrovitelj i partner brojnih kulturnih i gospodarskih manifestacija te sportskih događanja kao što su: Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, Mostar Film Festival, Dani hrvatskog filma Ivo Gregurević u Orašju, Mediteran Film Festival u Širokom Brijegu, NAFF- Međunarodni festival animiranog filma u Neumu, Dok teče Lašva - međunarodni dječji festival u Novom Travniku, Advent u Mostaru, te brojni drugi. Strategija nam je poticati i razvijati originalnu domaću proizvodnju te nastaviti kreirati dodanu vrijednost za sve gledatelje i slušatelje. Poticati pozitivne društvene promjene kontinuirano podižući kvalitetu prezentacije sadržaja stavljajući u centar gledatelje i slušatelje, kojima se obraćamo, ljudske resurse, koji su ključ uspjeha, kao i klijente, partnere i opću javnost s kojima u zajedništvu razvijamo pozitivno društveno okruženje. 

Cilj nam je živjeti svoju viziju: prepoznatljivim, dinamičnim i kreativnim stilom proizvoditi društveno odgovoran, vjerodostojan i pravovremen sadržaj. Graditi povjerenje svoje publike, gledatelja i slušatelja obogaćujući im život informativnim, realnim, inspirativnim, obrazovnim i zabavnim programom.