Skip to main content

Načelnik Tomislavgrada sudjelovao na konferenciji "Invest in Novska"

| Autor: RTV HB
  • Image
    Ivan Buntić

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić sudjelovao je na konferencija "Invest in Novska" održanoj u petak u Novskoj, hrvatskom centru gaming i ICT industrije.

Novska je 2018. godine krenula u projekt digitalne revolucije. Tada kreće procvat IT industrije u tom gradu, raste broja startupova, poduzeća i obrta, a Novska je danas sjedište 80 gaming tvrtki.

Na okruglim stolovima održanim na konferenciji govorilo se o uspješnim primjerima poslovanja te su prezentirane prilike za nove investitore.

Tom prigodom, načelnik Buntić predstavio je općinu Tomislavgrad i njezine potencijale.

- BiH je politički i zakonodavno komplicirana država. Investitore to nekad plaši, ali to ujedno može biti i prednost, jer su u Federaciji BiH puno veće ingerencije jedinica lokalne samouprave i županija nego što je to slučaj u Republici Hrvatskoj - kazao je Buntić.

Govoreći o komparativnim prednostima općine Tomislavgrad, Buntić je podsjetio da se grad nalazi u neposrednoj blizini granice s Republikom Hrvatskom, na nešto više od sata vožnje udaljenosti od dvije međunarodne zračne luke (Split i Mostar), investitorima su na raspolaganju porezna olakšice, niska stopa poreza na dobit te povrat sredstava uloženih u kupovinu zemljišta za proizvodne pogone.

- Ovdje još postoji adekvatna radna snaga koju možete naći ako dajete uvjete kakve zaposlenik traži. Primjer za to su nove tvrtke, poput Metusa i Kovac Čelika, koje nemaju problema s radnom snagom. Uskoro nam dolazi i švicarska tvrtka za proizvodnju medicinskih pomagala koja je u fazi rješavanja objekta. Budućnost je u privlačenju ovakvih tvrtki i pogona, koje će pružiti čovjeku takve uvjete da može ovdje živjeti, raditi i biti za to adekvatno plaćen - istaknuo je načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić.

Podjeli:

FacebookTwitterShare