O nama

RTV Herceg-Bosne je bosanskohercegovačka javna radijska i televizijska ustanova na hrvatskom jeziku. Sjedište televizije je u Mostaru. Osnovana 1.svibnja 1993. uz neprekidni cjelodnevni radijski program a televizijski program je s emitiranjem počeo tek 1. srpnja 2019. godine nakon akvizicija nekoliko televizija (HRT KISS, HTV OSCAR C, NAŠA TV, PRVI TV).

Televizijski studio se nalazi u sklopu zgrade Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, a raspolaže sa informativnim deskom te digitalnim studiom sa režijom i radijskim kabinama iz kojih se emitira program uživo te proizvodi programski sadržaj.

RTV Herceg-Bosne ima novinarsko dopisništvo u Kiseljaku koje pokriva događanja u središnjoj Bosni, u Orašju koje pokriva Posavinu, potom u Livnu koje pokriva HercegBosansku županiju, dok novinarske ekipe iz Mostara pokrivaju središnju, sjevernu, južnu i zapadnu Hercegovinu. Iz domaće produkcije se ističu Dnevnik te tematske emisije Županijska panorama i Iz prve ruke, sportska emisija Sprint, edukativna emisija za djecu i mlade TV Škola čija realizacija ide uz podršku Sveučilišta u Mostaru.

Okosnicu televizijskog programa čine informativni program koji povezuje hrvatska središta od Neuma do Žepča, dok su planovi vodstva televizije zemaljskim signalom pokriti većinske hrvatska područja u BiH. Televizija Herceg-Bosne se nalazi i u sklopu kablovskog emitiranja te je dostupna i putem interneta uživo, a planira se i satelitsko emitiranje.

Radiotelevizija Herceg-Bosne sustavno prati trendove moderne komunikacije sa svojom publikom, a poseban iskorak učinjen je u području Društvenih mreža posebno preko službenih kanala na Facebook-u i Youtube-u kojima programske sadržaje približava publici neovisno o mjestu na kojemu se ona nalazi. S tom namjerom RTVHB zainteresiranim korisnicima nudi opciju Radiotelevizija Herceg-Bosne Uživo gdje je moguće putem web portala pratiti televizijski program na tabletima i mobilnim uređajima.

Idući cilj vodstva ove televizije je graditi zgradu RTV Herceg-Bosne. U njoj će prvenstveno biti smješteni radio i televizija, a onda i sve ono što je vezano i bitno za Hrvate u Bosni i Hercegovini u medijskom smislu. Ideja je da se u istoj zgradi nalazi i Udruženje hrvatskih novinara.