Skip to main content

Kupres obilježio svoj dan, uskoro u funkciji nova zgrada vrtića

| Autor: RTV HB
  • Image
    Kupres

Općina Kupres danas je svečano obilježila svoj dan. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg spomen obilježja u Spomen parku, a potom nastavljen svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Dobra vijest za Kuprešake je što će u skorije vrijeme nova zgrada Dječjeg vrtića "Pahuljica" biti stavljena u funkciju.

18. rujna 1461. godine ostavljen je prvi pisani trag imena "Kupres". Riječ je o povelji bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, u kojoj on stricu Radivoju poklanja mjesto Prosik kod Kupresa s pripadajućim mejašim i kotarim.

A upravo je ovaj dan označen kao dan Općine. Današnji program obilježavanja započeo je prisjećanjem žrtve svih poginulih i nestalih Kuprešaka kako u Domovinskom ratu, tako i ranije.

Kupreški načelnik izdvojio je i dva važna infrastrukturna projekta čiji su radovi u tijeku, a to su sportska dvorana te nova zgrada Dječjeg vrtića "Pahuljica".

A upravo je izgradnja te zgrade vijest koja je posebno vrijedna spomena, s obzirom na demografski deficit cijele BiH pa tako i Hercegbosanske županije i Kupresa. Zgradu u kojoj bi u skorije vrijeme trebalo boraviti 54 djece, danas je blagoslovio kapelan Jadranko Kurt. A financijska konstrukcija bit će zatvorena sredstvima Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Vlade Federacije te Općine Kupres.

Nakon obilaska radova na dječjem vrtiću, održana je Svečana sjednica općine na kojoj su dodijeljena javna priznanja i zahvalnice. Za kraj programa obilježavanja Dana općine osiguran je večerašnji koncert klape "Grga".

Podjeli:

FacebookTwitterShare