Skip to main content

Međunarodni eksperti dokazuju izvrsnost rada CIP-a

| Autor: RTV HB
  • Image
    cip

Renomirani, međunarodni eksperti iz područja priznavanja, predstavnici ENIC/NARIC centara iz Turske i Nizozemske, u okviru projekta Tim za tehničku podršku (Technical Support Team) TST 2, u utorak su započeli proceduru vanjskog vrednovanja kvalitete rada Centara za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP).

Vrednovanje o radu CIP-a vrši se na temelju izvješća o samovrednovanju koje je izrađeno s ciljem postizanja najviših standarda u području priznavanja i potpunog implementiranja Lisabonske konvencije o priznavanju u Bosnu i Hercegovini.

Direktor CIP-a Damir Ljubić, uime domaćina, pozdravio je i poželio dobrodošlicu i uspješan rad timu za evaluaciju koji čine Marijke Westrik iz NARIC centra Nizozemske, Fatma Öztürk iz ENIC centra Turske i Marko Antonio Brkić, ekspert iz područja priznavanja sa Sveučilišta Hercegovina, priopćeno je iz CIP-a.

Tom prigodom navedeni tim istaknuo je kako će u roku od dva mjeseca objaviti izvješće s ključnim preporukama za dodatno unapređenje procedura i aktivnosti koje CIP provodi, kako bi i dalje zadržao izvrsnost u radu i unaprijedio svoje djelovanje.

Koncept evaluacijske provjere, koji se temelji na Standardima i smjernicama za poboljšanje postupaka priznavanja ENIC-NARIC centara, razvijen je kao instrument osiguranja kvalitete 2012. godine za ENIC-NARIC mreže te se, također, temelji na kriterijima Lisabonske konvencije o priznavanju. Pojedinačni ENIC-NARIC centri mogu ga koristiti na potpuno dobrovoljnoj osnovi za pregled i poboljšanje prakse priznavanja i njenoj usklađenosti s Konvencijom.

U ovogodišnjem ciklusu vanjskog vrednovanja sudjeluje šest ENIC/NARIC centara: Bosna i Hercegovina, Gruzija, Litva, Kanada, Ukrajina i Malta.

CIP je do sada sudjelovao u tri od pet prethodnih ciklusa provjere kvalitete. Predstavnik Češke posjetio je CIP 2015. godine, predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva i Irske 2019. godine te predstavnici Italije i Litve 2022. godine.

Završetkom ovog ciklusa, CIP će postati jedini ENIC/NARIC centar koji je sudjelovao u četiri ciklusa potvrđivanja sustava osiguranja kvalitete rada ENIC/NARIC mreža, a izvrsnost u radu je već potvrđena izborom predstavnika CIP-a za potpredsjednika ENIC biroa, te dodjelom domaćinstva najvažnijeg godišnjeg sastanka ENIC/NARIC mreža 2028. godine, navodi se u priopćenju.

Podjeli:

FacebookTwitterShare