Skip to main content

Na području HNŽ vodostaji rijeka su povišeni i za sada nema opasnosti od plavljenja objekata

| Autor: RTV HB
  • Image
    poplave

Na području Hercegovačko-neretvanske županije, tijekom jutra i podneva su kontaktirani svi OC CZ HNŽ. Vodostaji rijeka su povišeni i za sada nema opasnosti od plavljenja stambenih i gospodarskih objekata, navodi se u dopuni Redovnog izvještaj FUCZ o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Hercegovačko-neretvanske županije, danas do 13.00 sati.

Trenutno, na cestovnoj relaciji Buna-Blagaj u mjestu Podpetak promet se odvija normalno uprkos blagom izlijevanju rijeke Bune.

Iz OC Čapljina izvještavaju da je trenutno na području Gabela Polja došlo do izviranja podzemnih voda i do plavljenja poljoprivrednih zemljišta. Materijalna dobra nisu ugrožena. Dio prometne ceste je pod vodom, no promet se odvija normalno.

U gornjem toku rijeke Trebižat došlo je do blagog izlijevanja vode, no poplavljena su samo okolna polja. Objekti nisu ugroženi.

Iz OC CZ Prozor-Rama su izvijestili da je na cesti na relaciji Jablanica-Prozor došlo do manjih odrona koji značajno ne utječu na normalno odvijanje prometa, navode iz FUCZ. 

Podjeli:

FacebookTwitterShare