Skip to main content

Potpisani ugovori za projekte u Hercegovini vrijedni gotovo dva milijuna maraka

| Autor: RTV HB
  • Image
    ljubuski

Ukupno 21 ugovor za deset hercegovačkih općina i gradova u vrijednosti milijun i 948 tisuća maraka, potpisan je u srijedu u Ljubuškom.

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić kazao je kako je riječ o projektima utopljavanja zgrada zbog uštede energije, projektima prevencije i sanacije šteta nastalih uslijed poplava i projektima zaštite nacionalnih spomenika.

- Ovom prilikom čestitam aplikantima koji su pravovremeno podnijeli svoje zahtjeve, želim im da proceduru koja će uslijediti, u smislu odabira izvođača, i u konačnici izvođenja samih građevinskih radova, što prije realiziraju kako bi svi ovi projekti bili na korist stanovnika Hercegovine, a jednako tako i cijele Federacije BiH - istaknuo je Nedić.

Federalni ministar je danas potpisao ugovore s korisnicima: Grad Široki Brijeg, Općina Grude, Općina Posušje, Župa svetog Mihovila arkanđela Drinovci Grude, Grad Mostar, Grad Stolac, Općina Čitluk, Općina Neum, Općina Ravno i Grad Ljubuški.

- Gotovo dva milijuna maraka dolazi u Hercegovinu za realizaciju naših projekata, znamo koliko se radi u svim našim lokalnim zajednicama tako da svaka pomoć koja dolazi s viših razina, s razine županije, s razine naše Federacije BiH nam puno znači i zahvalni smo na tome - kazao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Što se tiče Ljubuškog konkretno, Markotić navodi kako su danas potpisana četiri ugovora.

- Jedan je u vezi zaštite nacionalnih spomenika, nastavljamo s obnovom naše Tvrđave herceg Stjepana, sanacija klizišta i utopljavanje dviju zgrada, i to zgrade Gradske uprave Ljubuški, te dvorane i Osnovne škole Marka Marulića. Preko 400.000 maraka dolazi u Ljubuški i još jednom zahvaljujemo ministru i njegovim suradnicima na potpori kako Gradu Ljubuškom, tako i svim ostalim jedinicama lokalne samouprave, puno nam to znači - kazao je Markotić.

Podjeli:

FacebookTwitterShare