Skip to main content

Prosječna plaća za srpanj iznosila 1.262 KM

| Autor: RTV HB
  • Image
    novac

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenenom u Bosni i Hercegovini u srpnju ove godine iznosila je 1.262 KM, što je nominalno manje za 0,4 posto, a realno manje za 0,2 posto u odnosu na lipanj ove godine.

Prosječna neto plaća za srpanj ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je viša za 11,3 posto, a realno je viša za sedam posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Najviše prosječne neto plaće u srpnju u BiH imali su zaposleni u financijskoj i djelatnosti osiguranja 1.865 KM, zatim u djelatnosti informacije i komunikacije 1.846 KM, te u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom 1.737 KM.

Najmanje prosječne neto zarade u srpnju imali su radnici u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane u iznosu od 816 KM, te u  građevinarstvu 951 KM.

Prosječna bruto plaća za srpanj ove godine iznosila je 1.944 KM, što je nominalno manje za 0,5 posto, a realno manje za 0,3 posto u odnosu na lipanj ove godine. Prosječna bruto plaća u srpnju 2023. godine u odnosu na isti mjesec lani nominalno je viša za 11,8 posto, a realno za 7,5 posto.

Podjeli:

FacebookTwitterShare