Skip to main content

​​​​​​Redovito zasjedanje Biskupske konferencije BiH 16. i 17. srpnja u Banjoj Luci

| Autor: RTV HB
  • Image
    BISKUPSKA KONFERENCIJA

U zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci 16. i 17. srpnja bit će održano 90. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kojom će predsjedat nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH. Zasjedanje će započeti u utorak, 16. srpnja u 9 sati.

Tijekom zasjedanja biskupi će se, između ostalog, osvrnuti na provedbu zaključaka donesenih na 89. redovitom zasjedanju BK BiH, održanom 20. i 21. ožujka 2024. u Mostaru, i na drugim susretima. Saslušat će izvješće Nadzornog i Upravnog vijeća Caritasa Bosne i Hercegovine. Također će se osvrnuti na svoj pohod ad limina u Rimu od 3. do 8. svibnja ove godine te dogovoriti saziv Vijećâ i Komisija BK BiH u novom petogodišnjem mandatu.

Konferencija za novinstvo bit će upriličena u srijedu, 17. srpnja, u 12 sati također u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci. Na teme zasjedanja osvrnut će se nadbiskup Tomo Vukšić i biskup Željko Majić.

Uoči radnog dijela zasjedanja, biskupi će sudjelovati na svečanom euharistijskom slavlju, na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije, u ponedjeljak, 15. srpnja u 10 sati. Svetu misu u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci, u zajedništvu s drugim biskupima, predvodit će potpredsjednik Biskupske konferencije BiH mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, javlja kta.

Podjeli:

FacebookTwitterShare