Skip to main content

Sattler: Genocid u Srebrenici je jedan od najmračnijih poglavlja u našoj povijesti

| Autor: RTV HB
  • Image
    sattler

Šef Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u BiH veleposlanik Johann Sattler kazao je danas medijima uoči komemoracije u Srebrenici da u ovoj godini kada se obilježava dvadeset i devet godina od genocida u Srebrenici EU stoji uz obitelji sve 8.732 žrtve.

- Naravno, ovo je  izuzetno značaj dan i za onih 14 koji će danas naći smiraj. Važan je ovo podsjetnik i za Europsku uniju. Naime, ovo je jedan od najmračnijih poglavlja u našoj povijesti nakon Drugog svjetskog rata i snažan podsjetnik na naš neuspjeh da ga spriječimo - kazao je veleposlanik Sattler.

On je istaknuo da je po peti put u Srebrenici na komemoraciji i da mu je svaki put drugačiji osjećaj te je dolazak u Srebrenicu svaki put poseban na svoj način.

- Međutim, ove godine je to bilo posebno izraženo. Stigao sam jučer sa biciklistima, njih 400. To je bio poseban osjećaj zajedništva i suosjećanja - kazao je.

Sattler je također istaknuo da gledajući širu sliku nameće se zaključak da je mir krhak ili oslabljen te podsjetio i na ratove u Ukrajini i Gazi.

Podjeli:

FacebookTwitterShare