Skip to main content

TOPIĆ: Jajce je kraljevski grad i na to smo ponosni

| Autor: RTV HB
  • Image
    TOPIĆ

Dani srednjovjekovlja održat će se od 13. do 14. srpnja u Jajcu. Organizatori manifestacije su JU "Agencija Jajce" i udruga "Vitezovi kraljevskog grada Jajca". Svečano otvaranje i uprizorenje krunidbe kralja Stjepana Tomaševića održat će se u subotu u 18 sati.

Josip Topić, predsjednik Općinskog vijeća Jajce, bio je gost Dnevnika RTV Herceg-Bosne. Istaknuo je da je cilj događanja prikazati povijesne događaje u Jajcu i Bosni i Hercegovini.

Topić je odgovorio na izjave načelnika općine Jajce, Edina Hozana, koji je zatražio korekciju križeva na odorama vitezova. Topić je naglasio da su križevi dio povijesne tradicije te da će se i dalje koristiti.

Načelnik Hozan izrazio je nezadovoljstvo zbog naziva Jajca kao hrvatskog kraljevskog grada. Topić je kazao kako je Jajce hrvatski grad, ali može biti i grad drugih naroda. No, Jajce je kraljevski grad, na što možemo biti ponosni i iskoristiti to u turističke svrhe.

O odnosima između Bošnjaka i Hrvata, te o gospodarskom razvoju Jajca i projektima koji se planiraju, pogledajte u videoprilogu.

Podjeli:

FacebookTwitterShare